Recepten

Homemade Granola

De meeste supermarkt ontbijtgranen zitten bomvol suiker en weinig vezels en voedingsstoffen. Daarbij is zelfgemaakte granola echt zoveel lekkerder! Hier een recept van hoe ik hem maak:

  • Volkoren speltvlokken biologisch 500 gram
  • Cashewnoten biologisch 400 gram
  • Walnoten biologisch 300 gram
  • Pompoenpitten 80 gram
  • Gebroken lijnzaad biologisch 300 gram
  • Healthy oil van Soilmates (kan ook een andere olie zoals zonnebloemolie evt)
  • Kaneel +- 2 eetlepels
  • Koek-speculaas kruiden +- 2 eetlepels
  • Honing 10 eetlepels ongeveer

Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel op gevoel kook dus het kan zijn dat er iets meer olie, honing, pompoenpitten of koek-speculaas kruiden en kaneel door moet. Luister dus naar je gevoel. En kijk zelf naar welke verhoudingen je lekker vind.

1: Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

2: Doe de speltvlokken en het lijnzaad in een grote mengbak.

3: Doe de noten in een keukenmachine of blender (of evt in een vijzel) zodat ze wat kleiner worden. Maal alles niet té fijn.

4: De gebroken noten kunnen in de kom bij de speltvlokken en het gebroken lijnzaad, en voeg nu ook de kaneel en koek-speculaaskruiden toe. De honing en olie al roerend toevoegen.

5: Alles goed mengen en dan verdelen over 2 bakplaten met bakpapier erop.

6: 15 minuten in de oven en steeds na een paar minuten even omscheppen.

LET OP: Absoluut niet te lang in de oven laten zitten want als het ook maar een beetje bruin wordt dan smaakt het direct verbrand! De eerste keer dat ik dit maakte kon ik een hele plaat granola weggooien…

Variatietip: Kokosrasp, andere noten naar wens, rozijnen of ander gedroogd fruit (achteraf erdoorheen scheppen),

Tip: Olijfolie is niet geschikt om mee te verhitten dus daarom heb ik deze niet vernoemd.

No Comments
Previous Post
9 mei 2022

Related Posts