Recepten

Sticky Brownies

Hi,

Van de week heb ik voor het eerst in mijn leven brownies gemaakt. Vaak als je ze in de winkel koopt of zo een kant en klare bakmix aanschaft krijg je een slap aftreksel van een chocolade cakeje. Een echte brownie moet wat mij betreft lekker smeuïg zijn.

Ik heb online een recept opgezocht en ik kwam uit bij Laura’s Bakery. Dit recept klonk heerlijk en gelukkig was hij dat ook! Hier het recept voor als je ook zin in een zo een heerlijke smeuïge brownie hebt gekregen na het zien van mijn foto.

INGREDIËNTEN:

VOOR EEN 20 X 20 CM VORM   (Ik gebruikte gewoon een cakevorm met bakpapier erin bij gebrek aan een brownie bakvorm).
  • 60 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop (pannenkoekenstroop)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract  (Ik gebruikte verse vanille uit een stokje omdat het vanille extract op was in de supermarkt)
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
BEREIDING

Doe boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten. De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.

TIP: Om het mengsel in de pan sneller af te laten koelen, kun je de pan in een bak met koud water zetten. De pan koelt meteen af, waardoor het mengsel ook sneller zal afkoelen.

Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.

Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen. Lang mixen of op hoge snelheid is niet nodig, anders worden je brownies niet zo smeuïg als je wilt.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm en spreid gelijkmatig uit.

Bak de brownie in 25 minuten op 190 graden.

De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg.

 

TIP: Voeg bijvoorbeeld walnoten toe voor extra bite.

 

SUCCES EN BON APPETIT !!!

 

Lief Christel

No Comments
Previous Post
29 januari 2019
Next Post
29 januari 2019

Related Posts