Recepten

Homemade appeltaart (glutenvrij)

Hét ultieme recept voor de allerlekkerste appeltaart ever!

Voorheen kocht ik vaak een Koopmans pak om appeltaart te maken, maar sinds ik dit recept gebruik wil ik nooit meer anders. Én hij is toevallig ook nog eens glutenvrij. Niemand in ons gezin heeft een glutenallergie maar de eerste keer dat ik dit recept ging proberen kwam er iemand op visite hier met een heftige glutenallergie. Wat ik ook echt verrassend vond is dat hij de dag erna nog steeds knapperig is in tegenstelling tot de eerdere appeltaarten die ik bakte.

 

Ingrediënten: 

400 gram AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel

150 gram witte bastardsuiker

1/2 tl zout

200 gram ongezouten roomboter (koud)

1 middelgroot ei

1 kilo appels ( ik gebruik vaak Elstar)

100 gram rietsuiker

Kaneel

 

Bereiding:

 

Zeef 250 g zelfrijzende bakmeel (let op dit is dus niet al het meel!) boven een ruime kom. Voeg de basterdsuiker en het zout toe. Snijd voor 125 g koude boter in blokjes en voeg toe. Splits het ei en voeg het eiwit toe (het eigeel wordt niet gebruikt). Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie. Laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 °C.

 

Schil ondertussen alle appels. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Doe in een kom en voeg 25 g rietsuiker en de kaneel  naar smaak toe. Voeg de rest van het zelfrijzende bakmeel, de rietsuiker en de boter toe. Wrijf tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Dek af met vershoudfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Neem het taartdeeg uit de koelkast en verdeel het met je vingers over de taartvorm. Bedek ook de opstaande randen. Schep de appels in de met deeg beklede vorm. Strooi de deegkruimels erover. Bak de taart iets onder het midden van de oven in 1 uur en 5 min. goudbruin en gaar.

 

Even laten afkoelen en niet te lang wachten met de springvorm rand verwijderen zodat de korst lekker knapperig kan worden. Verse slagroom opkloppen en smullen maar. Ben heel benieuwd hoe jullie hem vinden, deel je het even onder mijn instagrampost van de appeltaart??  https://www.instagram.com/christelleonie/

 

 

                                                 

Bron: Recept van Albert Heijn

No Comments
Previous Post
29 september 2021
Next Post
29 september 2021

Related Posts