Recepten

Bananenbrood

Buiten vallen de blaadjes van de bomen en worden de dagen korter en knus. En wat is er dan lekkerder dan een zelf gebakken bananenbrood?! Alleen die heerlijke geur al die door je huis dwarrelt als hij in de oven zit. Het is totaal niet moeilijk om te maken dus hierbij het recept:

 

Benodigdheden:

125 gr zachte boter (bijv blueband uit zo een fles)

200 gr suiker

250 gr bloem

2 grote eieren

60 ml melk

1 tl baking soda

1 tl vanille extract

1 eetlepel koek/speculaaskruiden

2 tl kaneel

3 rijpe bananen

snufje zout

flinke hand walnoten (of andere noten/chocolade naar wens)

 

Verwarm de hetelucht oven voor op 160˚C.

Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet het goed in.

Meng als eerste de suiker met de boter en klop deze goed door elkaar.

Voeg de eieren een voor een toe en meng even door.

Roer nu de melk en het vanille extract erdoor.

Doe de bloem, de baking soda, het zout, kaneel en speculaas/koek kruiden erbij. Je hoeft dit niet heel lang te kloppen. Als het goed gemengd is, is het voldoende.

Prak de bananen met een vork.

Voeg toe aan je beslag en roer dit weer om tot het goed verdeeld is.

Als laatste voeg je de noten toe.

Stort het beslag in de klaarstaande vorm en bak dit in de voorverwarmde oven voor ongeveer 75 minuten (ik doe dit vaak op gevoel.) Check even met een houten prikker of die er droog uitkomt.

Laat het 10 minuten afkoelen in het blik voordat je het uitstort en verder af laat koelen.

 

  • Nog een extra serveer tip. Ook lekker voor de volgende dag/dagen: ‘Grill’ een plak bananenbrood even in een grill pan met van die ribbels. Dan wordt ie weer lekker warm en knapperig. Serveren met een lik roomboter.

 

Eet smakelijk!

 

No Comments
Previous Post
11 november 2020
Next Post
11 november 2020

Related Posts