Voedingsweetjes

Oester Love

Hoi hoi,

Sommige gruwelen er van en anderen doen er een moord voor (zoals ik).

OESTERS

Heerlijk vind ik het. En niet geheel onbelangrijk ze zijn super gezond! Boordevol vitamines en mineralen.  Toen ik zomer 2017 na mijn ziekenhuisopname een hb (ijzergehalte) had van 4.7 en dus wel flink wat extra ijzer kon gebruiken ben ik een lijst gaan opzoeken met hoeveel ijzer er in bepaalde voedingswaren zit. Dat ‘onderzoekje’ verbaasde mij! Ondanks ik best wat weet van gezond eten. Als je aan anderen vraagt wat je moet eten als je een ijzer tekort hebt hoor je direct; spinazie, appelstroop en gedroogde abrikozen. Maar wist je dat er voedingswaren zijn die veel en veel meer ijzer bevatten?? Hier even een paar voorbeelden ( alles is berekent per 100 gram.)

– Spinazie bevat 2.0 mg ijzer

– Gedroogde abrikozen  4.0 mg

– Andijvie 1.2 mg

– Havermout 4.0 mg

– Cashewnoten 6.7 mg

En at last but not least;

– Oesters bevatten maar liefst 7.0 mg !!

Hier de 4 belangrijkste redenen waarom je dus naar hartelust een oestertje kan wegslurpen:

1: Naast dat ze ontzettend lekker zijn;

2: Bevatten ze veel vitaminen, mineralen, zink en magnesium.

2: Zijn ze calorie en cholesterol arm,  en dus zeer verantwoord.

3: Door het hoge zink gehalte wordt je weerstand verhoogd.

4: Oesters staan ook bekend om hun libido verhogende werking. Hoeveel je daar voor moet eten om dat effect te merken; ik zou het niet weten…

Dus waar wacht je nog op….

Liefs,

Christel Leonie

No Comments
Previous Post
6 januari 2018
Next Post
6 januari 2018

Related Posts